SAP, ERP Entegrasyon

SAP, süreç geliştirme ve uygulama maliyetlerinizi azaltmanızı sağlar. SAP kapsamında bütün stok, fiyat ve ürün bilgileri e ticaret sitesine aktarılır. Anlık bir şekilde güncellenir. Onayladığınız siparişler SAP programına cariler ile birlikte aktarılır. Ardından cari ekstre gösterilir ve gelen siparişler için cari hesap açılır. Son olarak sipariş yazılır ve tahsilat kaydı atılır.

ERP açılımı, Türkçe “Kurumsal Kaynak Planlaması”; İngilizce “Enterprise Resource Planning” olarak verilen bir yazılım türüdür. İşletmelerin, mevcut iş gücünü, ekipmanı, üretim malzemelerini ve zamanı en verimli olacak şekilde kullanabilmeleri için kullanılır. Bir firmanın her türlü faaliyetini tek bir platform üzerinden entegre ve koordineli biçimde yürütmesini sağlar. Muhasebeden satın almaya, proje yönetiminden üretim süreçlerine kadar her türlü iş yönetimi bu sistemlerle düzenli ve uyumu bir biçimde gerçekleştirilir.

SAP yazılımlarının içerisinde kuruluşlara fayda sağlayacak birçok bileşen yer almaktadır. Bu bileşenlerin birbirleriyle ilişkileri kavranarak SAP’ın nasıl çalıştığı çözümlenmelidir. Böylece ERP sistemlerinin verimli bir şekilde kullanımı mümkün olacaktır. ERP, SAP’ın yazılım bileşenlerinden bir tanesidir. Ancak ERP, SAP’ın tek bileşeni değildir. İş zekası (BI), Tedarik Zinciri Yönetimi (SCM) ve Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) diğer bileşenleri arasında yer almaktadır. SAP bunlar dışında farklı bileşenlerden de oluşmaktadır. SAP, bulut sistemler üzerinden de çalışmayı mümkün kılmaktadır.

Şirketin gelecek planlarında bulut ve karma dağıtım modelleri yer almaktadır.

Bir ERP (kurumsal kaynak planlama) yazılımı içinde genelde bağımsız olarak çalışan çeşitli uygulamalar bulunmaktadır.

Bunlar;
Üretim Yönetimi
Finans Yönetimi
Malzeme Stok Yönetimi
Satış Yönetimi
Müşteri İlişkileri Yönetimi
İnsan Kaynakları Yönetimi
Bütçe Yönetimi
Dış Ticaret Yönetimi
Kalite Yönetimi
Bakım Yönetimi
Satış Sonrası Hizmetler
İş Zekâsı

Neden ERP Gereklidir?

ERP tüm çalışanların ve tüm görevlerin merkezi bir noktadan ve otomatize edilmiş şekilde yönetilmesini sağlar. Bu sayede işletmedeki tüm kaynaklar ve süreçler etkili şekilde kontrol edilir, insan kaynaklı hatalar ortadan kalkar, zaman ve maliyet tasarrufu elde edilir.

Translate »